Transport en Distributie


Transport Bauwens is gespecialiseerd in transport BeNeLux en heeft bovendien een vaste lijn België - Hamburg. Voor andere bestemmingen binnen Europa doen we beroep op vaste partners waardoor we onze klanten een totaaloplossing voor transport kunnen aanbieden.


Voor tal van klanten uit vooral de voedingssector en de verpakkingssector verzorgen we dagelijks meer dan 200 ritten. De volledige transportplanning en verdere afhandeling wordt verzorgd vanuit het hoofdkantoor in Stekene.


Op deze manier hebben alle klanten één centraal aanspreekpunt voor boekingen, opvolging en documentatie.


Voor het uitvoeren van de dagelijkse ritten beschikt Transport Bauwens over een gemengde vloot van: trekker – opleggers, megacombi’s (camion-remorque) en distributiewagens.


Momenteel staan er 65 trekkers/mega-trekkers, 20 megacombi’s (camion-remorque) en meer dan 200 trailers en mega-trailers ter beschikking van onze klanten. Bij veel van onze klanten wordt er ook gewerkt met “dedicated trailers” met eigen logo van de klant.


Op deze manier creëert de klant gratis publiciteit op de weg en bovendien beschikt hij constant over trailers op zijn bedrijf om de voorraad te verleggen van zijn eigen magazijn naar onze trailers.


Sommige klanten hebben deze samenwerking nog groter gemaakt door ook hun eigen magazijnen door Transport Bauwens te laten runnen of door hun voorraad in onze magazijnen te stockeren. Hierdoor kan u als klant zich volledig toeleggen op de “Core business” en worden alle logistieke uitdagingen door ons aangepakt.
Alle voertuigen zijn uitgerust met boordcomputers voor opvolging en communicatie. Op deze manier staan de planners constant in verbinding met de chauffeurs en is de klant op elk moment op de hoogte waar de zending zich bevindt.


Met deze software zijn we ook in staat om klanten allerlei rapportages te bezorgen aangaande levertijden, kilometers en andere KPI’s.


Bovendien stelt deze software ons ook in staat om doelgerichte opvolging uit te voeren naar voertuigen en chauffeurs toe.


We leggen hier vooral het accent op eco-driving om zowel brandstof te besparen als CO²- uitstoot te verminderen. Op deze manier werken ook wij mee aan een milieubewustere oplossing voor transport.


Zowel voor bestaande klanten als voor nieuwe klanten proberen we altijd samen te zoeken naar aanpassingen en verbeteringen. Op die manier proberen we constant ons netwerk uit te breiden en werken we met de meeste van onze klanten al jaren productief samen.