Transport Bauwens werd opgericht in 1948 in Stekene door stichter Roger Bauwens. In de beginjaren reed Roger zelf met één vrachtwagen en vervoerde vooral vee, wedstrijdduiven en turf. Tegen 1960 was de firma gegroeid van 1 vrachtwagen naar 4 vrachtwagens.In het begin van de jaren ‘60 werd, met het huidige RPC Promens, de eerste grote klant binnengehaald. Transport Bauwens vervoerde hiervoor plastic flessen doorheen gans Europa. Er werd in die jaren ook een lijn opgestart op Zwitserland die de komende decennia verder zou worden uitgebreid. Door deze klanten groeide de firma verder  naar 13 vrachtwagen midden jaren ’70.

 

In 1977 volgde Geert Bauwens zijn vader op als zaakvoerder van Transport Bauwens & Zoon. Onder zijn bewind groeide de firma verder en werden meerdere vestigingen geopend. Zo werd in 1988 de nieuwe hoofdzetel gebouwd in Stekene omdat de oude vestiging te klein geworden was.


In de jaren ’90 kende de firma een spectaculaire groei met nieuwe klanten zoals Smurfit Kappa (golfkarton) in 1991 en PepsiCo (chips) in 1998. Ook logistiek groeide de firma en opende een nieuw magazijn in Olen in 1999. In 2002 was de firma verder gegroeid tot 40 vrachtwagens, 2 eigen magazijnen en 70 werknemers.

 

Net zoals Geert Bauwens zijn vader opvolgde, heeft ondertussen de 3de generatie het bestuur van de firma overgenomen. In 1999 kwam Johan Bauwens in de firma en in 2010 Thomas Bauwens.


De groei van de firma kon worden verdergezet en de firma kon verder bouwen op wat al decennia eerder door grootvader Roger was opgestart. In 2013 werd een 3de vestiging geopend in Turnhout en de vloot groeide mee met het toenemend aantal klanten.

 

Door de jarenlange samenwerking met de grootste klanten en de voortdurende modernisering van de firma, beschikt Transport Bauwens en Zoon nu over 105 voertuigen, 3 eigen magazijnen en meer dan 150 werknemers. De firma is constant in beweging, maar houdt vast aan de waarden en normen van de stichter.


Op deze manier worden de voordelen van een familiebedrijf gecombineerd met de kracht van een grote logistieke speler.